За малко изпусна тази оферта! Абонирай се по e-mail, за да не пропускаш новите оферти!

Посети Будапеща, Прага и Братислава! 6 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт, от ТЕММА

Посети емблематични места в Европа като "Града на хилядата кули", наслади се на изтънчени архитектурни шедьоври! ТЕММА е твой гид в чудния свят на пътешествията!

Екскурзия до Будапеща, Прага и Братислава: 6 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт:

Варианти на офертата:
В периода 30 Март - 5 Април, с отпътуване от София 589 лв на човек плати сега 129 лв Разграбено
В периода 30 Март - 5 Април, с отпътуване от Бургас 629 лв на човек плати сега 137.76 лв Разграбено
В периода 30 Март - 5 Април, с отпътуване от Варна 649 лв на човек плати сега 142.14 лв Разграбено
В периода 1 - 7 Юни, с отпътуване от София 589 лв на човек плати сега 129 лв Разграбено
В периода 1 - 7 Юни, с отпътуване от Бургас 629 лв на човек плати сега 137.76 лв Разграбено
В периода 1 - 7 Юни, с отпътуване от Варна 649 лв на човек плати сега 142.14 лв Разграбено

Офертата включва:
• Транспорт с комфортен автобус по маршрута;
• Пътни и гранични такси;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Будапеща;
• 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Прага;
• Туристически обиколки на Будапеща, Прага и Братислава;
• Екскурзоводско обслужване.

Допълнителни опции и услуги:
• Романтична разходка с кораб по р. Вълтава - 22 евро (с включен трансфер, разходка с корабче, почерпка, екскурзоводско обслужване);
• Екскурзия "Замъкът Хлубока и Чески Крумлов" - 49лв (с включен трансфер, екскурзоводско обслужване);
• Екскурзия "Карлови Вари и Пилзен" - 49лв (с включен трансфер, екскурзоводско обслужване);
• Екскурзия "Дрезден - Флоренция на река Елба" - 49лв (с включен трансфер, екскурзоводско обслужване);
• Входна такса за посещение на замъка Хлубока - 260 CZK (около 10 евро), панорамната тераса на кулата - 100 CZK (около 4 евро);
• Входна такса за бирарията в Пилзен - 250 CZK (около 9.75 евро), с включена туристическа обиколка, посещение на производствените помещения, дегустация на бира (лица под 18г се допускат само с пълнолетен придружител, препоръчва се топло облекло);
• Входна такса за Националната художествена галерия в Дрезден - 6 евро за колекция избрани творби на старите майстори, 12 евро за комбиниран билет за творбите на старите майстори, математическо-физическия салон, порцелановата изложба.

Програма:

1 ден
Отпътуване от Варна в 21:00ч на предходния ден (от ул. Антим I), от Обзор - в 22:00ч на предходния ден (от автогарата), от Поморие - в 23:30ч на предходния ден (от спирка Феста Поморие), от Бургас - в 00:15ч, бензиностанция ОМВ до х. Мираж, Стара Загора - 02:45ч , бензиностанция ОМВ (бул. Славянски и Руски), срещу Телевизията, от София - в 05:00ч, паркинга пред стадион Васил Левски. Пристигане в Будапеща в късния следобед - настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

2 ден
Закуска. Туристическа обиколка на Будапеща с разглеждане на Площада на героите с емблематичния за града Паметник на Хилядолетието, булевард Андраши, обграден от неоренесансови дворци и къщи, дело на най- изтъкнатите архитекти за времето си, катедралата Св. Стефан - най-голямата църква в Будапеща, от чийто купол се открива чудесна панорама към града, крепостния комплекс Буда с Рибарските кули и готическата църква Св. Матиаш, хълма Гелерт с Цитаделата и Паметника на свободата, крайбрежните булеварди, внушителната сграда на Парламента.

Отпътуване за Прага. Вечерно пристигане в Прага. Вечеря и нощувка.

3 ден
Закуска. Туристическа обиколка на Прага. Прага е известна още и като "Града на хилядата кули" заради многобройните кули и църковни куполи с над 11-вековна история в готически, бароков, ренесансов и арт нуво стил. Разположен в квартала Храдчани, Пражкият замък датира от 9 век и е едно от най-популярните туристически места в града. В миналото дворецът е служил на бохемските крале, а днес е седалище на Президента на Чешката република. Представлява обширен комплекс от дворцови сгради, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала Св. Вит, Златната уличка с дома на Кафка и кулата Далиборка, използвана в миналото като затвор. Разходка из романтичния старинен квартал Мала Страна и разглеждане на църквата Св. Николай. Разглеждане на Карловия мост, известен с многобройните си изящни статуи и улични музиканти. Посещение на историческия център на Прага - Старе место. Разглеждане на стария градски площад с Кметството, известно още и с градския часовник с 12-те апостоли, датиращ от 15 век, както и църквата Дева Мария пред Тин с живописните 80-метрови кули. Разходка из съвременната част на града - Нове место, където се намира Вацлавския площад - средище на културния и обществен живот на Прага. Свободно време. Вечеря и нощувка.

4 - 5 ден
Закуска. Свободно време в Прага за самостоятелно разглеждане на града с възможност за участие в допълнителни екскурзии през различните дни:

Романтична разходка с кораб по р. Вълтава (допълнителна екскурзия с доплащане).

"Замъкът Хлубока и Чески Крумлов" (допълнителна целодневна екскурзия с доплащане). Посещение на замъка Хлубока - една от перлите на Южна Бохемия. Датиращ още от 13 век, замъкът е построен в неоготически стил. Вдъхновен от романтичните замъци на Уиндзор в Англия, той напомня на приказен дворец. Впечатляващи са богатия интериор с гоблени, разкошни полилеи, изящни стъклописи и дърворезба, красивите трапезарии, библиотеката с над 12500 книги, оръжейната с оръжия от 13 - 19 век, кухнята с невероятни за времето си технологични нововъведения. Посещение на Чески Крумлов - живописно градче, разположено на бреговете на р. Вълтава, чийто исторически център е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Градът напомня на миниатюрен вариант на Прага. Централната част е изпълнена със сувенирни магазинчета и уютни кафенета. Основната забележителност на Чески Крумлов е дворцовият комплекс, състоящ се от 40 сгради, красиви паркове и китни вътрешни дворове, както и бароков театър, датиращ от началото на 15 век.

"Карлови Вари и Пилзен" (допълнителна целодневна екскурзия с доплащане). Карлови Вари, известен още като Карсбад, е един от най - завладяващите европейски курорти, известен със своите над 300 термални извора с лечебна вода. Градът е основан от крал Карл IV в средата на 14 век, след като едно от кучетата му се натъкнало на горещ извор. Курортът винаги е привличал хиляди посетители, измежду тях и много известни личности. Под елегантните колонади в историческия център на Карлови Вари са се разхождали Гьоте, Кафка, Бетовен и руския цар Петър Велики. Карлови Вари е също така и център за производство на прочутия бохемски кристал. Град Пилзен е основан през 13 век на търговския маршрут между Прага и немските градове Нюрнберг и Регенсбург. Само век по-късно Пилзен е третия по големина град в района. Когато през 16 век няколко пожара унищожават повечето от града, във възстановяването на сградите се включват италиански архитекти и строители, благодарение на които днес градът дължи своето очарование. Със създаването на градската пивоварна през 1842г Пилзен е градът на бирата. Бирата Пилзен е представена и на международния пазар. След като години наред бирата е била превозвана с влак до Виена ежедневно, днес пивоварната Пилзен е една от най-големите пивоварни в Европа. Посещение на пивоварната с дегустация на бира и екскурзоводско обслужване.

"Дрезден - Флоренция на река Елба" (допълнителна целодневна екскурзия с доплащане). Заради уникалната си колекция от исторически сгради и изключителни произведения на изкуството Дрезден е наричан още "Флоренция на река Елба". Градът е една от най-известните туристически дестинации в Германия. Сред основните забележителности на града е катедралата Фрауенкирхе, посветена на Богородица. Построена през 18 век, катедралата е напълно разрушена във въздушните нападения през Втората световна война. Възстановяването на автентичния облик на Стария град - катедралата и характерните барокови сгради на прилежащия площад Ноймаркт - завършва в началото на нашия век. В красивата сграда на операта Земпер свири най-старият и най-известният оркестър в света. Дворецът Цвингер е построен в началото на 18 век като оранжерия и място за светски сбирки. Днес дворецът представлява съвършен пример за късно бароковата архитектура в Германия и приютява редица културни институции, между които и Художествената галерия на старите майстори. Тук може да се видят шедьоврите на Рафаело, Рубенс, Тициан, Рембранд, Дюрер и Мурийо. Кралският дворец в Дрезден е служил като резиденция на саксонските крале повече от 400 години. Красивите сгради илюстрират разнообразни стилове - от бароковия до неоренесансовия. Днес дворецът функционира като музеен комплекс.

Вечеря и нощувка.

6 ден
Закуска. Сутрешно отпътуване за Братислава. Пристигане в Братислава преди обед - туристическа обиколка на столицата на Словакия. Пешеходна разходка в стария център с разглеждане на Хвездеславовия площад със сградата на старата опера. Разходка из главния площад с двореца Примаси - една от най-добре запазените класически сгради в Братислава, помещаваща днес Градския съвет. Разглеждане на Михалската порта - единствената запазена до днес средновековна градска порта и символ на Стария град. Синята църква е шедьовър в стил арт нуво, известна с причудливите си цветове: бебешко синьо с бели акценти и тъмносин покрив, създаващи усещане за приказна фасада и интериор, наподобяващ бална зала. Разглеждане на готическата катедрала Св. Мартин с красиви стъклописи, където през 16 - 19 век са били коронясвани унгарските крале. Отпътуване за Будапеща. Вечеря и нощувка.

7 ден
Закуска. Сутрешно отпътуване към България. Пристигане вечерта.

Скрий текста

Условия на офертата:

 • Валидност на ваучера: от 15 Януари до 29 Май 2020г.
 • С предварителна резервация на: 087 90* **** (скрит), 088 79* **** (скрит) (Viber), Messenger @temmabulgaria или на e-mail: info@temma.bg и подписване на договор с туроператора с посещение в офиса или по електронен път и доплащане на остатъка от сумата в брой в офиса на ТЕММА или по банков път, до 7 дни преди избраната дата.
 • Екскурзията ще се състои на избраната дата: 30 Март - 5 Април или 1 - 7 Юни, с тръгване от София, Варна и Бургас.
 • Един ваучер е за един човек, настанен в двойна или тройна стая, при настанени съответно двама или трима.
 • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна. Може да се доплати към туроператора за застраховка с осигурен асистанс към ЗД Уника АД - 15.50лв за лица до 65 ненавършени години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост.
 • За дете от 2 до 12 ненавършени години, пътуващо и настанено с двама възрастни, се доплащат към туроператора 70% от стойността на ваучера.
 • За настаняване в единична стая се доплащат към туроператора 230лв (при записване на самостоятелно пътуващ турист, туроператорът не може да гарантира записване на друг, с който да бъде настанен).
 • Има възможност за отпътуване от Обзор, при грабване на ваучер за отпътуване от Варна.
 • Има възможност за отпътуване от Несебър, Поморие и Стара загора, при грабване на ваучер за отпътуване от Бургас.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително.
 • За настоящето пътуване са в сила Общите условия за организирано пътуване с ТЕММА.
 • Необходими документи: лична карта или международен паспорт, валидни минимум 6 месеца след периода на пътуване; за лица под 18г, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите. Безвизов режим за Сърбия, Унгария, Чешка Република, Словакия за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации.
 • Всички други глобални условия на Grabvam.com
Задай въпрос

Осигурено от ТЕММА

ТЕММА е лицензирана туроператорска фирма, предоставяща разнообразни пътувания в страната и чужбина - с най-високо качество на обслужването на най-добри цени.

Повече информация за ТЕММА и актуалните предложения за почивки и екскурзии на:
www.temma.bg.;
• страницата във фейсбук;
• Messenger @temmabulgaria;
• Viber на 0887 979 654;
• Телефон: 0887 979 654, 0879 069 470;
• E-mail: info@temma.bg.

Галерия

Бургас, Славейков, бл. 126, вх. А, ет. 2 - бизнес център Сън Сити, срещу Технополис) 087 90* **** (скрит), 088 79* **** (скрит) (Viber), Messenger @temmabulgaria Понеделник - Петък: 09:00 - 17:00ч.
Офертата е осигурена от ТЕММА ЕООД, ЕИК: BG102636394, и е със срок за закупуване на оферираните услуги/стоки от 15.01.20 до 26.02.20.
"Грабо Медия" е лицензиран туроператор и туристически агент,
с удостоверение за регистрация за туристическа дейност № РК-01-6924.
Посети Будапеща, Прага и Братислава! 6 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт
Топ цена: 589лв

Активни промо оферти:

Суши сет с 30 или 56 хапки
Цена: 20.50лв
41лв
8 грабнати ваучера
-50% Суши сет
-50% Суши сет
Виж всички оферти
Присъедини се към нас във Facebook